Recreantencompetitie

Recreantencompetitie

Unicum neemt jaarlijks deel aan de recreantencompetitie RCZ.  RCZ staat voor Recreatieve Competitie Zuid-Holland. Aan de competities en het toernooi die door de RCZ worden georganiseerd doen diverse verenigingen uit Zuid-Holland en Utrecht mee. De competities en het toernooi staan open voor iedere recreatieve badmintonner (je hoeft geen bondslid te zijn).

Binnen de RCZ staan tegenwoordig een viertal badmintoncompetities centraal. Dit zijn:

  • RCZ Najaarscompetitie
  • RCZ Voorjaars – Herencompetitie
  • RCZ Voorjaars – Dubbelcompetitie
  • RCZ Voorjaars – Mixcompetitie

Najaarscompetitie
Deze competitie wordt in de periode oktober t/m begin februari gespeeld. Het is een competitie waaraan zowel beginnende als gevorderde recreanten kunnen deelnemen. Kenmerkend voor deze competitie is dat er geen enkelspel in gespeeld wordt.

Voorjaarscompetitie (mix-, dubbel- en heren-)
Deze competitie kent de volgende vormen:

  • Voorjaars mix-competitie        (gemengde teams MET singles)
  • Voorjaars dubbelcompetitie    (gemengde teams ZONDER singles)
  • Herencompetitie (hierin worden heren-singels en heren-dubbels gespeeld). Het is in deze competitie mogelijk om ook vanaf de start van de Najaarscompetitie te beginnen of gelijk met het starten van de andere voorjaarscompetities in te stromen. Deze competitie wordt vanaf oktober gespeeld en loopt dan tot half mei. Deze competitie is zowel voor beginners als voor gevorderden toegankelijk.

Aan bovenstaande competities kunnen in principe zowel bij BN aangesloten verenigingen, als niet bij BN aangesloten verenigingen deelnemen, het is zelfs mogelijk als gelegenheidsteam in te schrijven. Deelname van competitie spelers/speelsters is mogelijk indien je in te delen bent in de klassen die de RCZ hanteert en waarbij er geen grote niveauverschillen zijn.

Geïnteresseerd? Neem dan contact op met de technische commissie van Unicum via tcbvunicum@gmail.com